Ahoj,Zajímalo by mne pokud si koupím zpáteční letenku do New Yorku (10k) Přičemž cestou tam budu mít jediný přestup ve Philadelphii, je nějaká šance ve Philadelphii rovnou vystoupit i s velkým odbavením zavazadlem? Moje první kroky v americe totiž povedou právě do Philadelphie a proto by mi to ušetřilo čas v autobuse i peníze. Stejná letenka z Prahy do Philadelphie stojí 35k :D ... už jsem podobnou věc udělala tady v Evropě samozřejmě pouze s příručním zavazadlem a tak si neumím představit jestli je to vůbec legální a nebo by potom byl problém třeba na imigračním při vstupu do usa atd... omlouvám se pokud je to hloupý dotaz:)) dik .
Zajímalo by mne pokud si koupím zpáteční letenku do New Yorku (10k) Přičemž cestou tam budu mít jediný přestup ve Philadelphii, je nějaká šance ve Philadelphii rovnou vystoupit i s velkým odbavením zavazadlem? Moje první kroky v americe totiž povedou právě do Philadelphie a proto by mi to ušetřilo čas v autobuse i peníze. Stejná letenka z Prahy do Philadelphie stojí 35k :D ... už jsem podobnou věc udělala tady v Evropě samozřejmě pouze s příručním zavazadlem a tak si neumím představit jestli je to vůbec legální a nebo by potom byl problém třeba na imigračním při vstupu do usa atd... omlouvám se pokud je to hloupý dotaz:)) dik
Za pokus to stojí, imigracke je jedno ci skoncis cestu vo Filadelfii, alebo budes pokracovat do NYC, lebo aj tak na PHL absolvujes americku imigracku. A one way letenka z NYC do Europy, ktoru budes musiet kupit, lebo ti prepadne itinerat vdaka tomuto travelhekerskemu tahu stoji na poslednu chvilu (max den vopred) okolo 300-400 euro. Takze namiesto 35000CZK zaplatis len 10000CZK za originalnu letneku + cca 10000 CZK za novu one way letenku do Europy. Takze stale usetris 15000CZK. Profit.
Samozřejmě pokud bych našla potřebných datech zpáteční letenku místo do New York, do Philadelphie, neváhala bych a okamžitě jí koupila, protože vrátit se do Philadelphie na konci pobytu mi vůbec nevadí. Bohužel ale, letenky jsou daleko dražší a i přestupy další. Zpáteční datum mám poměrně otevřené takže Jednosměrná letenka z New York zpět nevyjde nějak šíleně. Nejedná se pouze o pár dolarů za autobus ale i o to že mě N.Yorku musím zůstat jednu noc navíc a teprve další den jet autobusem...:) byl to jen nápad děkuju
Nerozumiem, v čom je problém. Pri lete Praha - Filadelfia - New York je predsa imigračná a colná kontrola vo Filadelfii. To znamená, že vo Filadelfii po výstupe z lietadla si ideš po batožinu, potom prejdeš cez imigračnú a colnú kontrolu, dostaneš sa do príletovej haly, a mala by si si podať batožinu na let do New Yorku. Ty sa ale budeš "motať po letisku" a tak "zmeškáš" lietadlo do NY :-) .
ešte raz, pri prílete na prvé letisko v USA si musíš vyzdvihnúť batožinu, aby si mohla prejsť cez colnú prehliadku. Predsa colnú prehliadku batožiny niekde v prekládkových priestoroch letiska nikto robiť nebude. Až po vyzdvihnutí batožiny ideš na imigračnú a colnú kontrolu.
A cestujúcich na vnútroštátnom lete Philadalphia - NY predsa nikto nebude imigračne a colne kontrolovať.
Ok, tak tim padem to je jasne. Ja uz se prave videla, jak vysvetluji, ze je chci poslat pouze do PHL a ne az do NY atd. Vzdy jsem zatim mela prestupy jeste v EU a o zavazadla se nestarala.